1/2006. motyierejű rendelet

A Motyi-Gerusia létrehozataláról és hatásköreiről

A Motyiföld Alkotmányáról szóló 2005. évi I. törvény 13. § (2) bekezdésében, valamint az emigrációban meghozott döntésekről szóló 1/2006. (I.19.) Kir. Rendelet 8. §-ában kapott felhatalmazás alapján Motyiföld államszervezetének teljes intézményesülése és az államhatalmi ágak elválasztása érdekében az Ébredő Motyik Tanácsa a következő motyierejű határozatot hozza

 

I. Fejezet

 

A Motyi-Gerusia összetétele és hatásköre

 

1. § (1) A Motyi-Gerusia egyedüli és örökös tagja az Ébredő Motyik Tanácsának legidősebbik tagja.

      (2) A Motyi-Gerusia I. Hőbörgő Ulászló tanácsadó és véleményező szerve. A Motyi-Gerusia véleményezési jogköre kiterjed különösen a következőkre:

a)      Motyiföld alkoholbeszerzéseinek előzetes véleményezésére

b)      A teljes jogú motyipolgárság megadására vonatkozó eljárásban adott véleményre

c)      A Motyialkotmány  előzetes normakontrolljára és a királyi rendeletek alkotmányosságának véleményezésére.

2. § (1) A Motyi-Gerusia a Motyialkotmány 11.§-a szerinti felségsértési és ákombákombűnözési perekben mint bíró jár el. Eljárása egyfokú, és ellene fellebbezésnek nincs helye.

             (2) A teljes jogú motyipolgári címet a király csak az Ébredő Motyik Tanácsának egyhangúan meghozott előterjesztésére adományozhat. Az Ébredő Motyik Tanácsa az előterjesztés előtt köteles kikérni a Motyi-Gerusia véleményét.

3.§ A Motyi-Gerusia:

(1) Védi az alkohotmányban és más jogszabályban biztosított jogokat és közreműködik a jogszabályok érvényre juttatásában.

(2) Jogszabály kibocsátását, módosítását, hatályon kívül helyezését kezdeményezheti az Ébredő Motyik Tanácsánál, továbbá irányelv, utasítás és tájékoztató kiadását kérheti a Királynál.

(3) Ellenőrizheti az illetékes szerveknél a büntetések végrehajtását és kezdeményezheti a büntetés végrehajtásának felfüggesztését.- így különösen:

a) a fő-alkohónnál - az alkoholelvonással járó büntetések végrehajtását,

b) a Királynál a közérdekű munka elrendelése fenntartásának szükség- és jogszerűségét.

 

FELHÍVÁS!!!!

Az Ébredő Motyik Tanácsa (ÉMT) pályázatot hirdet Zsolti-motyi motyi-keresztelője alkalmából. Kérjük a motyinév-ötleteket eljuttatni Motyifehérvárra, a királyi palotába, vagy ezen bejegyzés alá a kommentekhez. Az ÉMT továbbá felhívja a Motyi-Gerusiát, hogy nyilvánítson véleményt Zsolti motyialkalmasságáról, hogy az ÉMT a király elé terjeszthesse a motyipolgári cím adományozását.

A névadás demokratikus módon történik, a beérkezett javaslatokat megf5öz....izé...megszavaztatjuk a blogon.

Kelt: Motyifehérváron, Hőbörgő után (Hö.u.) 1-ben.

Ébredő Motyik Tanácsa nevében: nagyorrú motyi

 

A MOTYI-GERUSIA 1/2006 (Hö.u. 1.02.08.) számú elvi állásfoglalása Zsolti motyijelölt motyialkalmasságáról

A Motyi-gerusia az Ébredő Motyik Tanácsa felhívása, és ugyanezen testület 1/2006 sz. motyierejű (szándékos) rendelethatározatában foglalt felhatalmazása alapján az alábbi elvi állásfoglalást hozza.

Egy abszolustikus királyságban a szabad alkoholválasztáshoz való jog alapvető motyipolgári jog.Ugyanígy nem lehet senkit sem megfosztani motyizáshoz való jogától sem, mely jogot az Alkohotmányban foglalt rendelkezéseknek megfelelően akár egyénileg vagy csoportosan, akár zártkörűen és nyilvánosan is gyakorolni lehet. A motyialkohotmány sajátossága, hogy bizonyos jogokat kógens jogként határoz meg, azaz annak gyakorlása minden motyipolgár kötelessége. A fent említett két alapjog - többek között e kógenciából fakadóan - ezért egymással szorosan összefügg aképpen, hogy a motyizáshoz való jog magában foglalja a szabad alkoholválasztáshoz való jogot.Ezekből természetesen további alkohotmányos jogok vezethetők le, úgy mint a

- motyidőben való alváshoz,

- a hőbörgéshez

- pihenőidőhöz, a szabadságoláshoz és az ebédidőhöz, továbbá a motyibéren felüli juttatásokhoz való jog.

Az előterjesztés vizsgálata során a Motyi-gerusia megállapította, hogy Zsolti motyijelölt tekintében a motyipolgárságának megállapítása alapjául szolgáló tényidőszak a Cemeksz nevezetű motyihelyre kerülését követő időintervallum. A Motyi-gerusia álláspontja szerint ezzel a döntéssel Zsolti a motyialkohotmányban foglalt explicit, és az abban rejlő, a jogalkotók szellemét és szándékát sértő immanens alapelvet sértett, ugyanis azt minden motyijelöltnek és motyinak tudnia kell, hogy tisztességes motyizást csak:

- a közszférában, vagy

- a civil szférában (mint azt Nagykirályunk bizonyította)

lehet gyakorolni. E tekintetben az a tény, hogy Zsolti motyijelölt a versenyszférában helyezkedett el, alapelvi szinten Alkohotmányt sértett. A motyijog nem tudása pedig nem mentesít a hátrányos következmények vállalása alól. Le kell szögezni, hogy Zsoltinak magyarországi motyihelyén való tartózkodása alatt egy ún. trainee korlátozta a motyizáshoz fűződő jogát, és egyértelmű, hogy ez alapján nem lenne jogosult a motyipolgári statusra. A tényállás további vizsgálata folytán azonban megállapítást nyert, hogy azáltal, hogy Zsolti Németországba utazott - egy általa nem ismert motyinyelvterületre és motyijogrendszerbe - értetlenkedésének tanújelét adva a motyiideje 90%-ában motyizhat. Persze a motyizáshoz való jog gyakorlásának egzakt, számszerű meghatározása nem lehetséges. Már motyi státussal rendelkező motyikkal is megesett, hogy motyizáshoz való jogukat motyihelyükön korlátozták, de a Motyi-gerusia álláspontja szerint az egész tárgyidőszakra vetítve, összességében kell vizsgálni a motyi kritériumok érvényesülését az alábbi mutatók mentén:

1. motyizása alatt nem adott hozzá értéket a magyar nemzetgazdasági mutatókhoz

2. akadályozta, de legalábbis nem segítette elő motyihelye fejlődését

3. motyizásával szakképzett, nyelveket beszélő, dolgozni akaró sztahanovisták elől vette el a kereseti lehetőséget.

Zsolti motyijelölt tekintetében a Motyi-gerusia megállapította, hogy bár Alkohotmányt sértett, de utóbb a motyijogkövetkezmények elhárítása (alkoholelvonás, közérdekű munka) érdekében aktív tevékenységet fejtett ki.

Ezért a Motyi-gerusia az alábbi elvi állásfoglalást hozza:

A Motyi-gerusia támogatja Zsolti motyijelölt motyipolgári statusba emelését, de tekintettel arra, hogy korábban Alkohotmányt sértett, és ezáltal Motyiföld államberendezkedésére és nemzetbiztonságára veszélyt jelentett, nem vagyoni kártérítés megállapítását javasolja az Ébredő Motyik Tanácsának, melyet csak a Nagykirály hagyhat jóvá.A Motyi-gerusia kártérítésként 2 üveg Motyiborsodi sört javasol a kártérétés mértékéül, melyet a fő-alkohónnál kell teljesíteni.

 

Kelt, Motyifehérvárott, Hö.u. 1. 02.08.

 

Csillagszemű Motyi

a Motyi-gerusia nevében

 

A MOTYI-GERUSIA 1/2006 (Hö.u. 1.02.08.) számú ajánlása Zsolti kártérítése mértékéről

A fő-alkohón előterjesztésének részben helyt adva, az alkotmánysértés súlyának újbóli mérlegelését követően a Motyi-gerusia az alábbi módosítással bocsájtja az Ébredő Motyik Tanácsa elé 1/2006. sz. elvi állásfoglalását:

A Motyi-gerusia kártérítésként 10 üveg Motyiborsodi sört és 2 feles motyibecherovkát javasol a kártérétés mértékéül, melyet a fő-alkohónnál kell teljesíteni.

Kelt, Motyifehérvárott, Hö.u. 1. 02.08.

Csillagszemű Motyi

a Motyi-gerusia nevében

 

A MOTYI-GERUSIA 2/2006 (Hö.u. 1.02.08.) számú ajánlása Zsolti névadásának módjáról

 

Nagykirályunk, I. Hőbörgő Ulászló és az ÉMT tehetetlenségét látván a bölcs Motyi-gerusia a következő kiegészítést teszi az 1/2006 (hö.u. 1.02.08.) számú elvi állásfoglalásához.

 

Zsolti motyijelölt motyialkalmasságának megállapítását követően és motyitlanítását megelőzően szükséges motyi nevének megalkotása. A Motyi-gerusia javaslata (és alkohotmányos kötelezettségekből fakadóan ajánlás formájú előírása) a motyi statusú polgárok számára, hogy kb. 10 üveg sör és/vagy 4 palack bor elfogyasztása után illetve közben gondolják ki az új motyi nevét, tekintettel arra a tényre, hogy a motyitermészettudományi legújabbkori kutatások alátámasztják, hogy a kreativitást nagyban növeli némi alkohol elfogyasztása

 

Kelt Motyifehérvárott, Hö.u. 1. 02.09.

a csillagszemű motyi

a Motyi-gerusia nevében

 

1/2006. Főalkohóni határozat

A Motyi-Gerusia 2/2006. sz. ajánlásának semmisségéről

 

A Főalkohón Alkotmányban nem rendezett státusza ellenére (mondhatni saját szakállásra), de a királymotyi, valamint leendő-motyi erkölcsi támogatását élvezve (leslie élvezheti másmilyen "támogatásukat" a következő határozatot hozom.

 

BÁRMIFÉLE ALKOHOLIZÁLÁS ELRENDELÉSE A FŐALKOHÓN KIZÁRÓLAGOS HATÁSKÖRE!!!!! Minthogy a Motyi-Gerusia hatáskör hiányában hozta meg ajánlását, az SEMMIS.  Egyébként volt már legalább 2 épkézláb javaslat Zsolti motyinevére, de attól még ihatunk. Tehát:

Elrendelem, hogy a hétvégén minden motyi igyon meg legalább 3000 forintnyi, illetve súlyozottan 30 pontnak megfelelő alkoholt. Aki ezt nem teljesíti, a motyihazából kiutasíttatik!!!!!

Kelt: Motyifehérvárott, Hö. u. 1.02.09.

Részletezni nincs időm, le kell számolnom a munkával.

 

A MOTYI-GERUSIA 2/2006 (Hö.u. 1.02.09.) számú elvi állásfoglalása a fő-alkohón hatáskör átlépéséről

A Motyi-gerusia egyszemélyes testülete a fő-alkohón 1/2006 sz. határozata tekintetében az alábbi elvi állsáfoglalást hozza.

 

Tekintettel motyiföld alkohotmányának rendelkezéseire megállapítom, hogy a fő-alkohón extrakonstitucionális határozata, melyben semmissé nyílvánítja 1/2006. sz. ajánlásomat szintúgy semmis, ugyanis tekintettel az alkohotmányban foglalt illetékességi és hatásköri szabályokra jogvita esetén - de iure - egyszemélyes testület (kivéve a Nagykirályt) nem hozhat jogszabály vagy motyi irányítás egyéb jogi eszköze módosítására, hatályon kívül helyezésére irányuló döntést.

A motyi-gerusia ezért kéri a Nagykirályt, hogy a jogviták eldöntése tekintetében hozza meg királyi leiratát, hogy iránymutatásul szolgálhasson és gátat szabhasson minden antimotyisztikus törekvésnek.

Kelt, Motyifehérvárott, Hö.u. 01.02.09.

Csilllagszemű Motyi

a Motyi-gerusia nevében

 

Motyiföld Királyának 1/2006 (Hö.u. 1.02.09.) számu Királyi Leirata az antimotyisztikus törekvések megakadályozásáról

 

I. Hőbörgő Ulászló, Motyiföld Királya, az 1/2006. Főalkohóni határozat a Motyi-Gerusia 2/2006. sz. ajánlásának semmisségéről, valamint a Motyi-Gerusia 2/2006 (Hö.u. 1.02.09.) számú elvi állásfoglalása a fő-alkohón hatáskör átlépéséről szóló rendelkezések figyelembe vételével, mindennemű antimotyisztikus törekvések megakadályozása érdekében az alábbi Királyi Leiratot hozom:

 

 

 

OLYAT NEM SZABAD, BÜDÖS BUNKÓK!

 

 

Kelt, az Emigrációban, Hö.u. 01.02.09.

 

I.Hőbörgő Ulászló

 

s.k.

A Motyi-gerusia 1/2006 motyierejű rendelete

a Motyi-gubernátori tisztség szükségességéről

A Motyialkotmányban foglalt kötlezetteségek betartása, továbbá I. Hőbőrgő Ulászló királyi címre való alkalmatlansága, tartós távolléte miatti impotentiaja végett a Motyi-gerusia az alábbi motyierejű rendeletet alkotja:

1.§  I. Hőbörgő Ulászló alkalmatlan a motyikirályi címből fakadó feladatok hatékony ellátására, tekintettel arra, hogy:

a) tartós távollétben él

b) Motyiföld ügyeinek vitelében akadályoztatva vagyon, továbbá

c) kintléte során számos alkalommal motyicselekvőképtelen illetve korlátozottan motyicselekvőképes állapotba kerül.

2.§ A fenti okok mentén a Motyi-gerusia, mint legidősebb egyszemélyi motyitestület, javasolja a motyikirály gyámságáról szóló törvény megalkotását az Ébredő Motyik Tanácsának az alábbi alapelvek mentén:

(1) alakítsa meg a Motyi-gubernátori tisztséget, melyet mindenkor a motyi-gerusia egyedüli tagja tölt be

(2) határozza meg a Motyi-gubernátor illetékességét és jogkörét, mely szerint a Motyi-gubernátort megilletik mindazon jogok és kiváltságok, melyek a királyt, kivéve a hosszú ékezetek eltörlését.

(3) állapítsa meg, hogy Motyiföld alkohotmányos berendezkedése jelenlegi formájában tartósan nem fenntartható, és szabjon határidőt I. Hőbörgő Ulászlónak a hazatérésre. amennyiben a határidőn belül a király nem tér haza alattvalóihoz, a királyi címre érdemtelenné váljék, és címe megtartása mellett mondjon le irányítási jogköreiről.

(4) kötelezze a Motyi-gubernátort Motyiföld mindennapi ügyeinek irányítására és felügyeletére, királyi jóváhagyás feltétele nélkül.

3.§ E motyierejű rendelet kihirdetéséhez, illetve annak érvényességéhez nem szükségeltetik a király ellenjegyzése. 

kelt Motyifehérvárott, a régi naptár szerint 2006. február 17-én, a nép nevében,

Csillagszemű

Szerző: motyi  2009.05.31. 16:06 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://motyi.blog.hu/api/trackback/id/tr231155128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása